Art@Site www.artatsite.com Pépé Grégoire Dubbel
Artist:

Pépé Grégoire

Title:

Dubbel

Year:
2004
Adress:
Circustheater
Website:
www.buitenbeeldinbeeld.nl:
PéPé Grégoire kreeg de opdracht een beeld te vervaardigen voor het jubileum. Het werd een figuur die uit zijn ‘schil’ stapt, zich bloot geeft. Het staat voor een theaterbezoeker die voor even zijn beslommeringen achter zich laat, of een acteur die na de voorstelling uit zijn rol stapt en zichzelf weer wordt.
Bij het Circustheater in Scheveningen staat een aantal beelden, geplaatst ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van het theater in 2004. Er werd toen geschreven over een nieuwe internationale en permanente beeldentuin.

www.wikipedia.org:
Pierre Paul"Pépé" Grégoire (Teteringen, 3 november 1950) is een Nederlandse beeldhouwer.
Grégoire werd geboren in een kunstenaarsfamilie; zijn vader Paul was beeldhouwer en zijn grootvader Jan was schilder. Hij studeerde aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam (1968-1974), waar hij les had van onder anderen zijn vader Paul, Piet Esser en Theresia van der Pant.
Grégoire won voor zijn werk in 1974 de Buys van Hultenprijs en in 1985 de Jan Hamdorffprijs. Hij maakt grote werken voor de openbare ruimte (2 tot 8 meter hoog). Daarnaast maakte hij in opdracht een aantal bronsportretten, onder andere van koningin Beatrix (1982) en August Willemsen (1995). Van 1964 tot en met 2004 was de Colombina, de VSCD-prijs voor de beste vrouwelijke bijrol van het Nederlands theaterseizoen naar zijn ontwerp.